Počet obetí zrážky lodí stúpol na 38, polícia zatkla siedmich ľudí

02.10.2012 Celý región

Hongkong 2. októbra (TASR) - Počet obetí pondelňajšej zrážky dvoch lodí pri pobreží Hongkongu stúpol na 38. Hongkonská polícia dnes v súvislosti s prípadom zadržala siedmich členov oboch posádok.

"Domnievame sa, že niekto si nesplnil svoju povinnosť, preto sme pristúpili k zatýkaniu," oznámil policajný komisár, ktorý nevylúčil možnosť zadržania ďalších podozrivých zo zodpovednosti za nešťastie.

Na palube plavidla Lamma IV, ktoré sa po zrážke s trajektom potopilo, sa malo nachádzať viac ako 120 oslavujúcich zamestnancov hongkonskej energetickej spoločnosti a ich rodinných príslušníkov. Plavili sa na miesto, odkiaľ mali sledovať slávnostný ohňostroj v hongkonskom prístave Victoria pri príležitosti jesennej slávnosti a národného dňa Číny.

Podľa doterajších správ o život prišlo najmenej 38 ľudí, vrátane piatich detí. Viac ako 100 pasažierov hospitalizovali, uvádza sa vo vyhlásení vlády.

Hongkonský trajekt spoločnosti Hong Kong & Kowloon Ferry bol vážne poškodený, bezpečne však doplával k prístavu na neďalekom najväčšom hongkonskom ostrove Lamma. Niekoľko z približne 100 osôb na palube utrpelo zranenia.

Podľa agentúry Reuters ide o najhoršie nešťastie, ktoré postihlo Hongkong od roku 1996, kedy v horiacej obchodnej budove zahynulo viac ako 40 ľudí.
 
 
 

Vyberte región